De bijvangst van Alliantie-chef Joris Bijdendijk

De bijvangst van Alliantie-chef Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk is een chef met een missie, al zal hij dat zelf misschien niet zo zeggen. Eten moet vooral lekker zijn en daarom zoekt hij steeds naar bijzondere, regionale producten waarachter een verhaal schuilt. Onbekende kruiden en groenten, vlees zoals geit dat in andere toprestaurants niet op de kaart staat en bijzondere vissen die omdat ze als bijvangst zijn gevangen niet makkelijk verkocht worden. Joris haalt ze graag zijn keuken in waar hij ze verandert in culinaire hoogstandjes.

Nadat hij in verschillende sterrenkeukens werkte, streek hij begin dit jaar neer in de keuken van restaurant Bridges van hotel The Grand, waar hij executive chef is. Maar dat niet alleen, Joris is ook een van de Nederlandse Slow Food Alliantie-chefs en kookt elk jaar het restaurant van het Food Film Festival naar lovende recensies.

Wat hij tijdens de workshop gaat doen, blijft nog even een verrassing. Maar zeker is dat de handen uit de mouwen gaan en dat je gaat werken met bijzondere producten en smaken.
www.bridgesrestaurant.nl
za 19 oktober 2013 12:00-13:30
Youth Food Movement
Bestel kaarten

Onze partners

Trending now