Presentatie Nieuwe Nederlandse Keuken

Presentatie Nieuwe Nederlandse Keuken

Meesterkok Albert Kooy is de drijvende kracht achter Canteen, het restaurant voor studenten en medewerkers van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Hier verrichtte hij revolutionair werk door deze kantine met 100% natuurlijke en (bijna) volledig met biologische producten te laten werken. Eerder zorgde hij voor soortgelijke hervormingen bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch en zette hij drie restaurants op waarin zijn visie op eerlijk en ambachtelijk koken uitgedragen wordt.

Als kok werkt hij op basis van ‘5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten’. Seizoensgroenten spelen de hoofdrol. Vlees is garnituur. In 2030 zullen we volgens Kooy, als gevolg van het wereldvoedselprobleem, beduidend minder biefstukjes en kipfilets eten. De productie is zo inefficiënt dat we, om alle monden te voeden, een ander eetpatroon moeten adopteren. Ontdek welke alternatieven er zijn.

In 2006 kwam zijn kookboek De Nieuwe Nederlandse keuken uit, waarin hij zijn visie op de Nederlandse keuken geeft en internationale bereidingstechnieken toepast op typisch Hollandse ingrediënten.
za 12 oktober 2013 12:00-13:30
World Food Festival
Bestel kaarten

Onze partners