Een topslager die zelf mest. Waar vind je die nog? Keukenmeesters van gerenommeerde restaurants hebben geen moeite met deze vraag. Het Maas-, Rijn- en IJsselrundvlees van slager Piet van den Berg prijkt trots op menig menukaart; met naam en toenaam. Het ‘vlees van Piet’, is te koop bij Marqt, de supermarkt met een verantwoord assortiment.
De koeien van slager Piet grazen in Berkel en Rodenrijs, in de stal van Gerard de Koning. Op een steenworp afstand van Rotterdam dus. We stappen op vrijdag 4 oktober in de bus die ons naar Berkel brengt. Piet leidt ons persoonlijk rond over de boerderij en laat ons zien hoe de koeien het gebied De Groenzoom begrazen. Piet legt ons alles uit over de mesterij, maar ook over het slachten, wat zo diervriendelijk mogelijk gebeurt. Dit komt ook nog eens de smaak van het vlees ten goede.
Na afloop wacht een lunch bij Marqt aan de Binnenrotte in Rotterdam. Marqt heeft andere ideeën over wat we eten. Respect voor natuur, dieren en mensen. Producten die verantwoord en met passie worden gemaakt voor een eerlijke prijs. Eten dat dicht bij zijn oorsprong blijft. Echt eten.
Aanmelden via Marit Voogd (Brand! communicatie):
[email protected]