De Stad Schaft - Denken en Dromen over Eten en Drinken

De Stad Schaft - Denken en Dromen over Eten en Drinken

Een hamburger van € 245.000,- , oneindig veel duurzaamheidskeurmerken en biologisch voedsel dat slecht zou zijn voor het milieu? De consument ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom nodigt De Stad Schaft wetenschappers, boeren, ervaringsdeskundigen, beleidsmakers en doeners uit om de bezoeker te voeden met nuttige inzichten en smakelijke verhalen over gezond eten en drinken. Stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad zorgt voor heerlijk eten bereid met producten van de eigen akkers. Live muziek en de romantische setting van een kas in het donker maken het tot een bijzonder, avondvullend programma.

Tijdens deze tweede editie gaat gastheer Ernest van der Kwast aan tafel met bijzonder hoogleraar humanistische wijsbegeerte Cor van der Weele en bevraagt haar over de voor- en nadelen van kweekvlees. Is het wel ethisch? Zijn er geen betere alternatieven voor onze vleesconsumptie? Wat betekent het voor de veehouderij? Vervreemden we zo niet nog verder van ons voedsel?

Discussieert en eet u mee?

vr 4 oktober 2013 19:00-22:00
De Stad Schaft

Onze partners