Piemontees koken met een Slow Food Alliantie-chef
Speciaal voor het World Food Festival halen we twee Italiaanse chef-koks die zijn aangesloten bij de Slow Food Alliantie van Chefs uit Turijn, de zusterstad van Rotterdam. Vlakbij Turijn ligt Bra, de plaats waar de Slow Food beweging is ontstaan. Slow Food draait om het eten van en koken met producten die good, clean & fair zijn. Samen met chefs Marco Cvetnich Margarit en Azis Grembi ga je met streekproducten een heerlijk Noord-Italiaans gerecht bereiden. Ook zullen zij vertellen over de tradities uit hun streek, Piemonte, waar pasta's, kazen en heerlijke wijnen tot het alledaagse leven behoren.
De Slow Food Alliantie van Chefs bestaat uit chefs die de filosofie van Slow Food onderschrijven en werken met Presidia: producten die bijzondere erkenning krijgen van Slow Food om hun traditionele manier van vervaardiging. Producten die de chefs met trots in hun keukens gebruiken.De Slow Food Alliantie van Chefs bestaat uit chefs die de filosofie van Slow Food onderschrijven en werken met Presidia: producten die bijzondere erkenning krijgen van Slow Food om hun traditionele manier van vervaardiging. Producten die de chefs met trots in hun keukens gebruiken.
www.slowfoodfoundation.com/alliance-italy