Koken in het groen op Feijenoordse tuinen

Koken in het groen op Feijenoordse tuinen

Koken in het groen is het 1e Feijenoordse Buitenkeuken kampioenschap. Op drie bijzondere tuinen koken vier teams van hobbykoks de sterren van de hemel. De jury van culi-experts, koks en bekende Rotterdammers moet worden overtuigd door look & feel, smaak, creativiteit en presentatie. Bezoekers ontdekken de wilde keuken, nieuwe smaken, culturen en keukenrituelen. O.a. wethouder Korrie Louwes, TV Kok Hubert, zangeres Ntjam Rosie, kookboekenschrijfster Caroline Zeevat, culinair journalist AD Maarten van der Jagt, Nederlands bekendste hotelier Meneer Reimers, zitten in de jury.
De teams worden gevormd door mensen die dromen van een carrière als kok of cateraar. Ze maken kleine gerechten: mezze, tapas, pasteitjes of fusion finger-foods. Deze voorgerechtjes zijn een samensmelting van oud, nieuw en diverse culturen. Koken in’t groen, dat betekent buiten koken op branders. Elk team selecteert verschillende basisingrediënten. Die worden aangevuld met kruiden uit de tuin. Elk team bepaalt op de dag zelf welke kant ze opgaat, de chef geeft de doorslag. Familie, vrienden en onbekenden moedigen aan en kom proeven.
zo 13 oktober 2013 14:00-17:00
Groene Loper
  • Programma
  • Categorie: WedstrijdWorkshopProeverij
  • Doelgroep:
  • Aanbieder: Groene Loper
  • Locatie: Oranjeboomstaattuin
  • Adres: Oranjeboomstraat 169 Rotterdam
  • Prijs: Deelname gratis, aanmoedigen gratis, proeven 3 Euro
  • www.groeneloperzuid.wordpress.com

Onze partners