Culinaire Werkplaats MESS organiseert samen met Chef Marnix Benschop ( Ivy, Fat Duck, NOMA, de Matroos en het Meisje), jager Harmen Jan de Graaf, Sommelier Unico Wilkens (Bergse Cave) een uniek culinair workshopprogramma over wild en wijn in de moderne keuken. Je krijgt alle kans de geheimen van het wildseizoen te ontrafelen door er zelf mee aan de slag te gaan. Er is een uitgebreide uitleg over de jacht, seizoenen en natuurbeheer en je leert wijn-spijs-combinaties maken tijdens de proefsessie met onze Sommelier. Wat zijn de chemische processen waar je rekening mee moet houden bij het besterven en bereiden van het vlees? Ga zelf aan de slag met het villen van diverse soorten wild dat speciaal is geschoten op de Veluwe. Onder begeleiding van onze chefs werk je met de modernste apparatuur en technieken: sous-vide vlees garen, geleren en ijs maken met vloeibaar stikstof. Daarnaast is er ruim baan voor klassiekers als stoven en het bereiden van sauzen Het resultaat wordt een gastronomisch 6-gangen wilddiner waaraan iedereen meewerkt én ervan kan genieten. Reserveer vooraf via
[email protected].